Rózsakerti Demjén István
Református Általános Iskola és
Gimnázium

OM azonosító: 035200
1223 Budapest Rákóczi út 16.
Tel: +36 1 5778300
email

 

HÍREK

November 25-én 17 órakor iskolai tájékoztató a leendő 9. évfolyamos tanulók szüleinek.
Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt!
Áldás, békesség!


Demjénes istentiszteleti szolgálat Érdligeten
2019. 11. 17-én, vasárnap, az Érdligeti Református Egyházközség 10 órai istentiszteletén szolgált gimnáziumunk 10. osztálya Szabó Katalin osztályfőnök és Kúti László gimnáziumi igazgató-helyettes kíséretével. A szolgálat célja az volt, hogy tanulóinkban erősítsük a református egyház gyülekezeteihez való kötődést, és a diákok közösségi szolgálatuk által tevékenyen részt tudjanak venni egy istentiszteleten; valamint hogy látogatásunkkal ráirányítsuk a figyelmet gimnáziumunk következő tanévben induló osztályaira, és jelezzük, hogy a hivatalos jelentkezési formákon keresztül szeretettel várjuk a Budafok vonzáskörzetében élő református családok gyermekeit.
Dr. Literáty Zoltán nagytiszteletű lelkipásztor úr szeretettel fogadta az osztályt, majd az istentisztelet keretében a diákok versek, dalok és egy kis iskola-ismertető előadásával szolgáltak. Kúti László igazgató-helyettes úr pedig rövid köszöntőben mutatta be gimnáziumunk oktatási és nevelési törekvéseit. Az istentisztelet után kis szeretetvendégség várta tanulóinkat.
Köszönjük a szolgálat lehetőségét, a szeretetteli fogadást és a vendéglátást!


Cseh Nap a Lónyaiban

2019. november 05-én izgalmas, angol nyelven folyó versenyen vettek részt gimnáziumunk 9. és 10. osztályos diákjai a Lónyay Utcai Református Gimnázium és Kollégiumban. Iskolánk három 4 fős csapata a cseh kultúra témakörében adhatott számot ismereteiről. Tanulóinknak, a Cseh Köztársaság történelme és kultúrája mellett, külön figyelmet kellett fordítani Comenius munkásságára és Jiří Menzel Sörgyári Capriccio c. filmjére. Mindhárom csapatunk nagyon szépen szerepelt, és két ötödik és egy hatodik helyet szerzett meg a népes mezőnyben. A 9. osztályos csapat tagjai voltak: Egyházy Veronika, Szabó Zsófia, Szepesfalvy Kornél és Szíjj Boróka. Az egyik 10.-es csapat tagjai Bara Kinga, Gótzy Álmos, Horváth Enikő és Ligeti Bálint voltak, a másik 10.-es csapatban Abaffy Zsolt, Gábor Bence, Nagy Bence és Plicher Levente versenyeztek. Gratulálunk nekik!